Ceaiul de ghimbir

13 Noi. 2013 | Comentariile sunt închise pentru Ceaiul de ghimbir | în Recomandări

Originar din Asia, ghimbirul este o plantă rădăcinoasă tot mai mult folosită în bucătărie la preparate culinare dar şi pentru infuzii, în special din rădăcini uscate. Pe lângă gustul său specific iute ghimbirul are întrebuinţări curative pentru o serie de afecţiuni: răceală, febră, tuse, dureri de cap, inflamaţii, afecţiuni gastrice, diaree, flatulenţă, colici, astm, rău de mişcare.

Pe lângă ceaiul clasic din ghimbir se mai pot adăuga între altele lămâie, lemongrass sau frunze de mentă. De asemenea se recomandă servit ca şi ceai cu gheaţă. Ideal a se servi îndulcit cu miere.

Ca alternativă la clasicul ceai de ghimbir vă oferim o infuzie din ghimbir, măr, mango şi urzică sub denumirea „Comoară de ghimbir”. La cerere puteţi degusta acest ceai iar pentru acasă îl puteţi cumpăra la un preţ promoţional de numai 15 lei/100g.