Despre noi

În partea cea veche a orașului, în casa ridicată de niște vechi meșteșugari în anul 1882, actualmente în mijlocul celor mai prestigioase școli medii și superioare am creat acest loc de regăsire a sinelui într-o atmosferă ce amintește de epoca victoriană, cât și de perioada interbelică.

Ideea a luat ființă în anul 2006, când două persoane pasionate de ceai și cu experiență în domeniu au găsit locul potrivit pentru un salon de servit ceai. Amenajarea și finisajul detaliilor a durat aproape un an, așa că în noiembrie 2007 ceainăria și-a primit primii clienți.

Ceainăria dispune de salon pentru nefumători cât și de salon pentru fumat. Salonul pentru nefumători este amenajat în stil englezesc de sfârșit de secol XIX și este mobilat cu două garnituri din lemn masiv și alte două mese dispunând de un maxim de 15 locuri. Mobilierul este în întregime antic, cele mai vechi piese având 130 de ani, a fost complet restaurat și tapițat cu mătase artificială din Belgia.

Salonul pentru fumători are însă o atmosferă complet diferită, inspirată din epoca jazz și cafenelele anilor 1920-1930 și poate primi până la 20 de persoane. Mobilierul este compus din fotolii tip „Club” îmbrăcate în piele și scaune Thonet astortate meselor specifice epocii.