Ceai verde

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai, Ceaiul verde, numit şi „ceaiul nefermentat” sau „ceaiul virgin”, este originar din Asia şi se obţine din frunze nefermentate de Camellia sinensis, planta din care se obţin mai multe tipuri de ceai. Beneficiile Ceaiului verde nu mai sunt un secret pentru nimeni, fiind un adevărat elixir pentru sănătate şi pentru frumuseţe. Printre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului verde sunt ajutorul adus în arderea caloriilor, lupta cu celulele canceroase, producerea de energie pozitivă, consolidarea sistemului imunitar şi detoxifierea organismului. Datorită gustului fin şi aromat, consumul de ceai verde este un mod plăcut de a te menţine în formă.

Yamato

Cunoscătorii vor regăsi în acest ceai japonez cea mai fină calitate.

1-3 min
75-80 °C
4-5 lingurițe / 1 litru

Mentă verde

Ceaiul verde ~gunpowder~ şi menta americană de înaltă calitate sunt reţeta unui ceai fiertbinte revigorant sau un răcoritor ceai cu gheaţă.

2-3 min
75-80 °C
4-5 lingurițe / 1 litru

Iasomie ~chung hao~

Adevărata aromă a iasomiei chinezeşti sau ~chung hao~ era destinată în vremurile antice exclusiv curţilor imperiale.

1-3 min
75-80 °C
4-5 lingurițe / 1 litru

Orhidee sălbatică

Ceai verde, orhidee, căpşuni, coacăze negre, zmeură şi vişine.

2-3 min
75-80 °C

Cireașă japoneză

Mirosul unic al acestui fruct ne trimite la sărbătoarea înmuguririi cireşilor, festival care cuprinde întreaga naţiune niponă.

2-3 min
75-80 °C
4-5 lingurițe / 1 litru

Floare orientală

O fină specialitate japoneză cu petale de bujor și sâmburi de caise.

? min
? °C
4-5 lingurițe / 1 litru

Frunză de arțar

Simbolul Canadei, siropul de arțar a cărui aromă a cucerit lumea, face din acest ceai o tentație irezistibilă cu o notă de nucă și migdale.

2-3 min
75-80 °C
4-5 lingurițe / 1 litru